Gezelligheidsdag met Jongehondendag & Gezelligheidsdag keuring

De NCC organiseerd haar jaarlijkse Gezelligheidsdag op 15 september 2018 in Sportcentrum de Camp in Woudenberg.
Op deze dag nodigen wij iedereen uit die de liefde voor de chihuahua heeft om samen met ons een gezellige dag te houden.
Er is een Jongehondendag voor chihuahuas onder de 24 maanden met een stamboom, er is een gezelligheidskeuring voor alle chihuahuas met een ‘foutje’ en er is een gelegenheid om een behendigheids parcour te lopen met uw chihuahua.
Er zal een leuke competitie ontstaan wie de snelste chihuahua heeft. Natuurlijk zullen er leuke prijzen zijn voor de deelnemers en hun honden. Leuke kraampjes voor uw Chihuahuas en een super gelegenheid om kennis met onze fokkers te maken.
U bent van harte welkom op onze evenement.

Om in te schijven voor de Jonge honden keuring klik op deze link
http://www.nederlandsechihuahuaclub.nl/jhd2018/

 

Om in te schrijven voor de Gezelligheidskeuring klik op deze link
http://www.nederlandsechihuahuaclub.nl/ghd2018/

Geboorteaangifte

Geboorteaangifte

Aan alle leden van de NCC,

 

Op de ALV van 11 juni 2017 is besloten, dat wij voortaan gaan werken met een geboorteaangifte. Hiermee is de oude regeling van de dek-aangifte komen te vervallen.

 

De nieuwe regeling houdt in dat er binnen 3 weken na de geboorte van de pups, er bij de NCC geboorteaangifte word gedaan d.m.v. het insturen van het geboorteaangifte formulier (zie bijlage op de des betreffende pagina).
De fokker kan hierop aangeven, of het bestuur mogelijke pup kopers mag doorverwijzen naar de fokker. Om zo liefhebbers en geïnteresseerden met onze leden in contact te brengen.
De fokker verklaart dat hij/zij fokt volgens het fokreglement en regels d.m.v. het plaatsen van een handtekening.  Er hoeft dus geen patella luxatie uitslag meer bijgevoegd te worden omdat de Patella Luxatie onderzoek uitslagen worden geregistreerd bij de Raad van Beheer. Wel dient er een kopie van een show uitslag van beide ouderdieren, met minimaal de behaalde kwalificatie ZG, mee gezonden te worden. Dit geldt voor ouderdieren geboren op of na 1 januari 2015.

Wij menen dat het geboorte aangifte formulier voor de fokkers (en dus ook de gelegenheidsfokker die éénmalig een nestje fokt) eenvoudig en laagdrempelig is,
De NCC staat voor behoud en verbetering van ons geliefde ras.

De geboorte aangifte is dus niet vrijblijvend maar verplicht.

Het bestuur van de NCC ontvangt een lijst van de Raad van Beheer met alle met FCI stamboom gefokte chihuahua’s.
Wij kunnen dus met zekerheid stellen dat vele van onze leden, oude en nieuwe regels niet hebben nageleefd. Terwijl men wel adverteert in het NCC contactblad en op de NCC website d.m.v. een kennelvermelding en daarmee beweert c.q. aangeeft zich aan de regels te houden.

 

Het bestuur van de NCC wil uiteraard voor de fokkers binnen onze ledengroep garant staan en deze promoten en is daarom genoodzaakt en voornemens, bij het niet naleven van de regels, de  kennel vermelding van de betreffende fokker(s), van de NCC website te verwijderen.  Wij verzoeken alle NCC fokkers daarom dringend geboorte aangifte te doen (ook met terugwerkende kracht) van alle pups geboren op /of na 1 januari 2018.

 

Op de website van de NCC  kunt u het geboorteaangifte formulier downloaden. Deze kan ook opgevraagd worden bij het secretariaat.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de NCC

33ste Clubmatch

Beste leden en liefhebbers,

De NCC clubmatch as zondag 25/3 begint om 11 uur!!!

(Let op de zomertijd: zaterdag op zondag gaat de klok 1 uur vooruit)

 

Korthaar CM NCC Langhaar
Reu Teef 25-mrt-18 Reu Teef
Jongste Puppy 1 2
Puppy 1 1
1 2 Jeugd 3 2
1 Tussen 1
3 Fokker 3
1 2 Open 2 1
Kampioen
1 Veteraan 1 2
fokgeschiktheid
2 9 11 9 31 totaal
Inschrijvingen Clubmatch is Open!!!

Inschrijvingen Clubmatch is Open!!!

Beste Leden van de Nederlandse Chihuahua Club,

Onze jaarlijkse Clubmatch komt er weer aan, op 25 maart 2018 houd de NCC haar 33e Clubmatch in Kerkwijk

U kunt online onder deze link http://www.nederlandsechihuahuaclub.nl/cm2018/ uw honden inschrijven.

Dit jaar hebben wij een gezelschapgroep specialist uitgenodigd Mevrouw Jose Zijlmans uit Nederland, Jose is al actief in de hondenwereld van af ongeveer de jaren 80. Haar passie voor de gezelschapras is hoog en de liefde die zij heeft ontwikkeld voor onze ras is ook erg begaand. Dit is ook de reden dat wij haar willen uitnodigen voor onze clubmatch.

Op de clubmatch word ook speciaal aandacht aan onze clubprijzen geschonken, Ma Schoor plaquette en de John Mercy trophee voor beste zelf gefokte korthaar en langhaar chihuahua.

Wij zien graag uw inschrijvingen te gemoed.

Kampioensclubmatch Gesloten

Wij zijn de sluitingsdatum van de kampioensclubmatch gepasseerd en we hebben een prachtig aantal inschrijvingen binnen gekregen. Wij zijn hard bezig met alle voorbereidingen achter de schermen om voor jullie een mooie show te brengen.

Hier zijn voor jullie de aantallen die ingeschreven zijn en eer deze dagen krijgen jullie de entree bewijzen binnen via de mail.

 

Kampioensclubmatch

Kampioensclubmatch

17 september 2017 houdt de Nederlandse Chihuahua Club haar jaarlijkse Kampioensclubmatch in Wijchen!!!
Dit jaar hebben we een zeer bekende Chihuahua keurmeester Francesco Conchetti uit Italie weten te bemachtigen.
Met voldoende inschrijvingen per variateit word er een dubbele CAC toegekend.
Zowel leden als niet leden mogen inschrijven mits met fci stamboom.

De zaterdag 16 september houdt Francesco een Chihuahua Seminar wat erg interesant is. Als u inschrijf in de kampioensclubmatch krijgt u korting op deze seminar!!!

Ik hoop u alle te zien bij ons speciale evenement

online inschrijven

Aanmelding KCM 2017

Chihuahua Seminar met Francesco Cochetti

Chihuahua Seminar met Francesco Cochetti

De Nederlandse Chihuahua Club organiseert op 16 September 2017 een uniek seminar, gehouden door keurmeester en fokker Francesco Cochetti uit Italie.
Francesco is een gerespecteerde fokker van Chihuahua’s onder de affix Di San Gimignano, zijn vrouw Tuula Lehtinen-Cochetti fokt onder de prefix Misty Meadow’s. Samen hebben ze over de 400 kampioenen gefokt wereldwijd met daar onder enorm veel Wereld Winners en Europese Winners, dit over een periode van meer dan 30 jaar. Francesco is opgegroeid in de kynologie, zijn ouders fokte poedels onder de naam “Della Perla Grigia” en zijn vader was, net als Francesco nu, een gerespecteerde keurmeester. Francesco is een ‘allrounder’ als keurmeester maar zijn hart ligt bij de Chihuahua’s. Deze unieke kans om Francesco te horen praten over zijn geliefde ras is pure genot en vol italiaanse passie. De Chihuahua word onder de loop genomen en gepraat over Type, Soundness en Temperament. Dit is een kans om niet te missen!!!!
De volgende dag 17 september 2017 zal Francesco de NCC Kampioens clubmatch keuren die gehouden wordt in Wijchen zaal Verploegen (hier word ook de seminar gehouden). Hij zal de langhaar en de korthaar keuren, dit zal wel onder voorbehoud zijn voor als hij over zijn inschrijvingen heen zal gaan dat er dan gezocht word naar een 2de keurmeester om de babies en puppies te keuren.
Aanmelden voor deze seminar en voor de KCM op http://www.nederlandsechihuahuaclub.nl/seminar2017

De NCC gezelligheidsdag / jongen honden dag was een succes.

De NCC gezelligheidsdag / jongen honden dag was een succes.

De NCC gezelligheidsdag / jongen honden dag was een succes. Een gezellige sfeer en een goede opkomst.
Wij willen de keurmeester dhr. Hildeward Hoenkerken, Anita v.d. Broek en alle standhouders bedanken voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag.
Ook bedanken wij de sponsoren voor de leuke prijzen voor de loterij en Linda Krefeld voor de hulp t.a.v. het regelen / benaderen van de standhouders.
Wellicht niet gebruikelijk maar bij deze ook een dikke pluim voor ons bestuurslid Kristy Leest die deze dag met heel veel inzet, tijd en energie georganiseerd heeft.
Foto’s van deze dag volgen uiteraard z.s.m.

Op naar het volgende evenement:
Seminar van dhr. F. Cochetti op 16/9/2017
en de NCC KCM op 17/9/2017.
Voor beide dagen kunt u zich al inschrijven via onze website.

Gezelligheidsdag/Jongehondendag

Gezelligheidsdag/Jongehondendag

Zondag is het zo ver onze gezelligheidsdag met een jonge hondendag keuring!!!
We hebben een mooi aantal inschrijvingen van 15 kortharen en 18 langharen.
We zijn trots op alle inschrijvingen! We gaan er een mooie dag van maken met veel gezelligheid.
U bent uitgenodigd om te komen kijken en kennis te maken met ons mooie ras de Chihuahua, de aanwezige fokkers en de Nederlandse Chihuahua Club, om meer over ons ras te leren. Het adres is DogCenter, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk.
Tot Zondag!!!!!