Clubprijzen

Op de Clubmatch van de NCC zijn naast de gebruikelijke showprijzen, ook een drietal bijzondere prijzen te winnen. Dit zijn de Ma Schoor Plaquette, de John Mercy Trofee en Best in Show Trofee. Hieronder meer informatie over deze wisselprijzen.

Ma Schoor Plaquette

Deze mooie plaquette kan (jaarlijks) gewonnen worden door de beste zelf gefokte korthaar Chihuahua op de Clubmatch van de Nederlandse Chihuahua Club.

Deze prijs is ingesteld ter nagedachtenis van mevrouw Schoor-Oskam of “Ma”, zoals ze graag genoemd wilde worden. Mevrouw Schoor was in 1972 één van de mede-oprichters van de NCC. Zij stond bekend als een zeer gerespecteerd keurmeester, maar ook werd ze gewaardeerd als autoriteit in de Nederlandse Kynologie. Zij stond altijd voor iedereen met raad en daad klaar, vooral als het ging om Chihuahua’s, want zij waren de grote liefdes in haar leven. In de beginjaren van de NCC was Ma Schoor, samen met onder meer de familie Kuif, de grote drijfveer achter de vereniging.

Klik hier voor een overzicht van de winnaars van de Ma Schoor plaquette.

John Mercy Trofee

Deze trofee is voor de beste zelf gefokte langhaar Chihuahua en wordt ook op de Clubmatch van de Nederlandse Chihuahua Club gekozen. De John Mercy Trofee is een prijs ter memorie aan de heer John Mercy. Hij was een liefhebber en bekend fokker van Chihuahua’s. In de jaren ’70 gaf hij veel bekendheid aan het Chihuahua ras met zijn kennel “Van de Stormstuw”. Hij gaf de Nederlandse genenpool ook een verbreding, door zijn imports uit het buitenland en vooral uit het Verenigd Koninkrijk. Door zijn grote liefde en vooral ook zijn grote kennis van Chihuahua’s, wordt hij beschouwd als een van de grondleggers van het Chihuahua ras zoals we dat tegenwoordig in Nederland kennen.

Klik hier voor een overzicht van de winnaars van de John Mercy Trofee.

Best In Show Trofee
Ook tijdens de Clubmatch wordt de Best In Show Trofee uitgereikt. Deze wordt toegekend aan een kort- of langhaar Chihuahua, reu of teef, die als beste van alle op deze show uitgebrachte honden wordt beoordeeld door de keurmeesters.

Hier een overzicht van de winnaars van de Best in Show Trofee.